Jeg er på den evige jagt på små billige og effektive video-setups. På mit hedengangne Flip kamera, havde jeg købt og monteret en vidvinkellinse, med stor succes. Derfor var gode råd dyre, da jeg skiftede over til et Kodak Zi8. Nogle gange er det ikke muligt at stå længere tilbage for at få hele billedet med. Især videoer mellem hjemmets fire vægge er det svært at få det hele med, uden at skulle panorere hele tiden. På ferien kan det på samme måde være vanskeligt at få hele scenariet med i et enkelt skud.

Jeg anskaffede mig Kodak Zi8 fordi det er lige så bærbart som flip kameraet og dertil har mikrofonindgang. Det er super lille sammenlignet med at skulle slæbe et Canon D60 med i tasken i stedet for Zi8 i lommen.

Da jeg så en video optaget med et Zi8 der havde vidvinkel monteret, var jeg sikker på at det var løsningen for mig.
Linsen har jeg købet på en lille shop der hedder usbfever.com som sender fra Hong Kong. Grunden er primært at jeg ikke har kunnet finde lignende linser i nogen europæiske butikker, og danske fotoforhandlere som sædvanligt ikke gider / kan / vil forsyne mig. Jeg er egentlig mest til at handle i min lokale butik, men må konstatere at det ikke kan lade sig gøre når det gælder foto og video dimser. Bestillingen går gnidningsfrit selv om sitet virker lidt klodset. Jeg fik en bekræftelse på afsendelse indenfor et par timer og halvanden uge senere kom min lokale brevbærer med en lille beige konvolut med en lise til mig.

Objektiverne

Vidvinkel objektivet monteret

Objektivet består af to stykker glas. Det inderste stykke glas kan for sig selv agere makrolinse. Det er en funktion der ikke er så nødvendig på Kodak Zi8, det kameraet allerede selv har en makro funktion indbygget. Jeg synes nu at det er ganske handy, når du fx bruger en iPhone til at optage med. Makrolinsen kan fange ting helt ned til 2 cm. Uden makro skal ting mindst være 15 cm fra lisen for at kunne komme i fokus.

Kodak Zi8 vidvinkel og makro skilt ad

NB: Objektiverne er super små og kan meget let forputte sig. Den første linse jeg købte, forsvandt på en bondegårdstur med børnene.

180 graders fiskeøje objektiv, den som Beastie Boys tit bruger 🙂

Monteringen

Det tager ingen tid at montere linserne, og forberedelserne er overstået i et snuptag. Linserne sidder fast ved hjælp af magneter, så du montere bare en af de to medfølgende metalskiver rundt om dine linser. Når linsen ikke er er i bruge sidder skiven stadig på. Den er ikke noget væsen af sig og sidder på ingen måde i vejen, og du er altid klar til at sætte linsen på. Magneterne der sidder på objektivet, er ganske kraftige, og objektivet sidder rigtig godt fast.

Fish eye monteret på en ældre iPhone

Til iPhone vil jeg anbefale at montere metalringen på en tyndt cover, der er lige til at knappe af når du ikke har brug for objektiverne. Jeg har oplevet de bedste skud på Kodak Zi8. iPhones har en tendens til at blive en anelse slørede i kanterne

Konklusion

Selv under løb og monteret på en cykel, virker det fint og falder ikke af. Objektivet vejer slet ikke noget, så magneterne er rigtigt kraftige til at holde på det hele. Jeg synes at de linser her er gode og billige på een og samme gang.

Linserne er super billige, jeg betalte 218,- DKK for både vidvinkel (med makro) og fiskeøjet. Prisen er inklusiv forsendelse fra http://usbfever.com/index_eproduct_view.php?products_id=2472

GD Star Rating
loading...
Vidvinkel og makro til Kodak Zi8 og iPhone, 5.0 out of 5 based on 1 rating