Hvad gør du, når du har 24 timer til at lave en video med virale kvaliteter? Du følger et etableret flow og sluger et par kameler på vejen.

Lad og lige spole tilbage til starten, som er en lille besked fra Riisager på Twitter.

Det startede med et tweet.

Det startede med et tweet.

Opgaven lød på at overbevise folkene bag SEOktoberfesten om at man var passioneret omkring SEO og ville bringe noget fagligt med sig til arrangementet. Nu synes jeg at Riisager skulle beholde alle sine lemmer. En hurtig brain-storm over skype bragte hurtigt Casper Blom på banen. Han er fuld af idéer, og har gjort sig bemærket som gæsteblogger hos mig og hos mange andre.

Det handler om målgruppen

Når du laver video er det vigtigt at holde målgruppen for øje. Under produktionen af videoen, viste jeg den til mange forskellige mennesker, og stort set ingen af dem forstod de indbyggede jokes i den. Det du skal huske på er at målgruppen jo netop ikke var min familie og venner, men folk der har søgemaskineoptimering helt inde under huden og derfor kan grine oprigtigt når de ser en mand med sort hat spæne rundt og sætte klistermærker med “<A></A>” op på alle butikkernes facader.

Hvad dine venner eller familie synes om din video er egenlig underordnet, hvis de ikke er målgruppen. Derfor er det også farligt at tage imod råd fra personer udenfor din primære målgruppe. *Host host* Men lyt til mit 🙂

Flowet i videoproduktion

Grundlæggende har jeg 4 punkter som jeg gennemgår, når jeg optager en video.

  • Idé
  • Manuskript
  • Optagelse
  • Redigering

Trin 1 – Idéen

Sidder du fuldstændig idéforladt, selv om du gerne vil optage noget? Frygt ej, for her er et par tips til at komme på ideer.

Tag en notesbog med overalt

De feste moderne mennesker kommer ofte i situationer, hvor man venter, uden at kunne lave noget. Det er i disse små daglige frirum i toget, i venteværelset eller når du lytter til ventemuzak i telefonen. Med notesbogen er du altid klar til at notere din idé ned, for ideer har det med at dukke op når du ikke leder efter dem.

Vent ikke med at skrive det ned

Det er rigtig vigtigt at du skriver ideerne ned i samme sekund du får dem, for ideer er flygtige. Du har sikkert prøvet at få en super idé og tænker “Fedt, den tager jeg lige når jeg kommer hjem”, hvorefter du derhjemme fuldstændigt har glemt den geniale idé.

Logik for burhøns

Det kan måske virke håbløst indlysende at notere gode idéer ned, men gør du det selv? Hvor tit tænker du at der nok ikke er nok kød på en idé, for at forkaste den? Selv de mindste ideer kan blive til nyttige film. Har du idéen, så skal du bygge videre på den, og en lille liste med idéer kan også virke inspirerende i sig selv.

Trin 2 – Manuskript

Når du allerede har en liste med idéer så er det lettere at komme i gang med manuskriptet. Det lyder måske fornemt at bruge et manuskript, men det behøver ikke være mere end en liste over de ting du gerne vil have med. Manuskriptet til nedenstående film var simpel og fortalte om simple situationer;

  • vis whitehat og blackhat
  • blackhat sætter en masse links
  • whitehat er social og får links
  • blackhat kopierer indhold
  • google holder øje med dem begge
  • blackhat mister alle sine links da Google opdager hvad han laver

 Trin 3 – Optagelse

Når du optager, bruger du manuskriptet så slavisk som muligt, og forsøg at gruppere ens typer klip sammen. Her er det vigtigt at pointere at man meget sjældent skyder noget i kronologisk rækkefølge.

Vær opmærksom på at mange steder er det ikke tilladt at optage, så i de tilfælde skal du have tilladelser eller blot være inde og ude som en Ninja!

Du kan spilde oceaner af tid hvis du skal være kreativ under optagelserne, så vær så færdig som muligt, inden du trykker på optage knappen.

For at kunne bevæge os fra skud til skud, er alle klip (på nær et) i filmen håndholdt og derfor brugte vi ingen tid på set-up. Det meste af videoen er skudt indendørs. På dan måde var vi sikre på at belysningen og vejret ikke ville blive et problem.

Trin 4 – Redigering

Vi begik en grundlæggende fejl i vores optagelser af nedenstående video. Nogle af vores klip krævede special effects for at virke og det forøgede produktionstiden betragteligt. Det var tid som vi ikke havde, men det lykkedes stadig at få videoen færdigt i tide. Det ville dog have barberet megen tid af, hvis vi havde tænkt over hvor megen trafik er kommer i vejen i et storcenter.

Lag01: Casper blom med tomt papskilt. Lag02 Video med Link to me budskab. Lag03 Maskering af klapvogn, der kommer ind foran det digitale skilt, og derfor skal ændres. Skiltet med teksten Link to me, eksisterer ikke i virkeligheden, så når noget kommer ind foran, så skal de maskeres væk, billede for billede, og det er spild af tid.

Lektien er klar – hav så færdigt et produkt i kassen, som muligt, til at starte med. Skulle jeg lave denne video igen, ville jeg lave et fysisk skilt, da jeg i et indkøbscenter slet ikke kan styre om der kommer nogen eller noget ind foran skiltet. Vi måtte droppe et fantastisk skud med Casper Blom som sidder HELT stille midt i et hav af mennesker. Vi havde INGEN tid til at lave en masse efterbehandlering, og slet ikke til at skyde noget om.

Det sluttede med et tweet.

Det sluttede med et tweet.

Finally we took a decision how will get the ticket for the SEOktoberfest. And believe us, the choice was not easy.

In the end we liked the topic with blackhat SEO and whitehat most. It was funny to see the two SEOs run through the mall and gather links. One asking for them, the other just taking everything and putting redirects everywhere. Unless Big G punishes him. That was a lot of work and a really creative idea of Riisager.

Det kan godt være at videoen ikke får lige så mange visninger som Riisager håber på, men han fik da sin billet. Det må være success nok!

GD Star Rating
loading...
Lav en vindervideo på et døgn, 2.0 out of 5 based on 2 ratings