De fleste børn tænker mest på fedt legetøj, cykler og finde sin plads som barn. Hovedpersonen Trevor McKinney (Haley Joel Osment) tænker på at ændre verden.

I filmen ‘Pay It Forward‘ får en syvende klasse en opgave af deres klasselærer. Den arfyldte lærer (Kevin Spacey) giver børnene mulighed for at få bedre karakterer hvis de kan finde noget der er galt i verden og så gøre noget ved det.

Det inspirerer Trevor, der dagligt cykler gennem Las Vegas slumkvaterer, forbi en masse sociale tabere. Hans alkoholiserede mor (Helen Hunt) har to jobs for at få dagligdagen til at hænge sammen. Derfor er Trevor et nøglebarn, og har nok at bekymre sig om, men han finder på et system, som han kalder ‘pay it forward’.

Klassen bliver præsenteret for de tre grundregler:

  1. Det skal være noget der hjælper folk
  2. Det skal være noget de ikke kan gøre selv
  3. Gør det for dem – de skal så hjælpe tre andre

Klasselæreren Simonet kan godt lide idéen, men kalder den for lidt for utopisk. Trevor holder sig dog til sin plan, og begynder at finde nogen han kan hjælpe.

Hans første mål er en hjemløs mand. Trevor tilbyder ham alle hans lommepenge, så han kan få noget tøj og hjælpe ham med at finde et job. Trevor giver manden mad, et bad derhjemme og husly i hans mors garage (altså indtil hun finder ud af det!). Næste mål er den ensomme klasselærer og Trevor leger Kirsten Giftekniv mellem ham og hans mor. Den sidste er en dreng der altid bliver mobbet i skolen.

Umiddelbart virker hans plan ikke. Men en journalist i en anden del af landet får en stor tjeneste af en rig forretningsmand og sporer den tjeneste tilbage til Trevor.

Jeg vil ikke komme med nogen spoilers med hensyn til slutningen, men hvis du ikke har en tåre i øjenkrogen, så har du ikke et hjerte! Så er det sagt! Filmen vil få dig til at tænke over den verden vi lever i, og måske ligefrem inspirere dig til at gøre noget godt for en anden person, hvis ikke for hele verden.

GD Star Rating
loading...