Image by Håkan Dahlström

Kig i dine skuffer og skabe, i garagen, i kælderen, på loftet og sågar i din kalender. Er din sparsomme plads invaderet af ‘ting’? Hvis det er tilfældet, så er det blevet tid til at genfinde det mere basale liv.

Mange gange er alle dine ekstra ‘ting’ faktisk noget som enten er overflødigt, ubrugelig eller har brug for at blive repareret, og fælles for alle tingene er at de alle bruger din plads. Du har ganske enkelt slet ikke brug for ALLE de ting du lige nu ejer. Denne overflod af ting koster dig både tid og plads, når du gemmer, flytter og reparerer på dem. Færre ting vil ikke bare giver mere plads i huset, men også give dige større mental ro.

1 Få en mere simpel garderobe

De fleste mennesker har 80% tøj som de aldrig bruger. En forsimplet garderobe kan spare dig for en masse unødig stress. Når du har færre ting at vælge imellem, vil det blive både lettere og hurtigere at blive klar om morgenen. Fokuser på klassiske stykker tøj, der kan bruges på kryds og tværs. Lav et par regler for hvad der skal ud, så som: tøj der ikke længere er i mode, tøj du ikke har brugt eller fået repareret i 6 måneder, eller du bare har på mindre end to gange om året. Når du så er kommet af med en masse tøj, vil det også være lettere at sortere resten, med den plads der er blevet frigjort.

2 Ryd op på loft, kælder og garage

Som alle andre, så er der ting der følger årets gang. Sneskovle og plæneklipper er eksempler på sæsonting. Hvis du har flere haveredskaber eller sportsudstyr der kan udføre det samme, så find den bedste og skil dig af med resten. Hvis du har kasser stående med ting i og de ikke har været åbnet, så overvej kraftigt at skille dig af med indholdet. Hvis det har været på lager så længe, så får du nok ikke brug for det.

3 Ryd op i børnenes legetøj

Noget legetøj holder, og kan altid være en del af børnenes legeting. LEGO er et godt eksempel, disse fantastiske klodser kan bruges af alle aldre. Spil skal kun gemmes så længe som de bliver spillet regelmæssigt. Andre spil der måske mangler brikker og døgnfluer som står på hylden og samler støv sammen med de gaver børnene aldrig har leget med. Du skal ikke gemme noget af høflighedsgrunde. Så den der gigantiske plysbamse skal sælges eller doneres, hvis den ikke bliver leget med. Højst sandsynligt vil børnene ikke savne de ting der får et nyt hjem. Tag endelig børnene med på opgaven. Hos os er det børnene selv der rydder ud, og donerer til Mødrehjælpen, og de er stolte over at de kan hjælpe andre børn til at få noget legetøj.

4 Ryd op i køkkenet

Ryd op i skabe og skuffer, og fjern redskaber og service der sjældent bruges. Doner alt det ekstra fx til Folkekirkens nødhjælp eller lign. organisation. Når du nu er i gang med at rydde op i køkkenet, så find og fjern overflødige klude og rengøringsmidler. Og sørg for at bruge det I har. Alt for ofte købes der mad på køl og konserves, som står lige indtil det er for gammelt. Aktiver din mad nu!

5 Ryd op i økonomien

Har du flere kreditkort, vil det være alt for let at bruge for mange penge, og ikke mindst glemme at betale balancen på et kort. Hvis du har gæld, så konsolidér gælden til et lån eller kreditkort. Endnu bedre er at få betalt en masse gæld af, og blive gældsfri. I det hele taget kan det betale dig at samle ting, det værende sig ting som dine bankforretninger og forsikringer. Der er som regel en masse at spare ved at samle aktiviteterne i pakker. Eksempler kunne være bilforsikring, indboforsikring og livsforsikring. Telefon, mobiltelefon, internet og antenne er et andet eksempel hvor der er penge at spare ved at samle i en stor pakke. Ud over at være billigere, så er det også lettere at holde øje med en regning i stedet for tre.

6 Ryd op i din kalender

Undgå at sige ja til alt for mange sociale arrangementer. Overvej din tilgængelighed nøje, inden du tilmelder dig grupper, komiteer eller klubber. Med nøje udvalgte sociale arrangementer vil du have tid til at give dig ordentlig tid til de aktiviteter du deltager i. Saml aftaler i bundter. Tag en tur til tandlægen i stedet for to. Hvis dine børn går til ting om eftermiddagen, så allier dig med andre voksne på holdet, så I kan køre sammen. Det er mere effektivt at køre dem til fodbold en gang om ugen i stedet for tre gange.

Opsummering

Find det vigtige i dit liv og ryd op i resten. Ved at give dig tid til at rydde op, vil du spare både tid, penge og mental energi. Du kan bruge mindre tid og penge på at købe ting du ikke har brug for. Mit bedste trick til at skille mig af med ting er at stille spørgmålet: “Hvis mit hus brændte ned, ville jeg så genanskaffe den her ting?” I sidste ende handler det om frihed – og om du ejer ting, eller om ting ejer dig.

GD Star Rating
loading...